Kruidenthee voor de zware maag

Joke Bruggeman
Door

Toen ik m'n opleiding herborist volgde kreeg ik de opdracht een infusie te maken voor de zware maag. Je kent het vast wel de overload aan eten tijdens de feestdagen, of die net te zware maaltijd die je at...dit kruidentheetje heb ik sindsdien altijd op het schap staan. Ik vind het ook gewoon lekker dus drink het als ik er zin in heb.

Dit receptje is voor 100g. Je hebt maar 1 eetlepel gedroogde kruiden nodig per tas van 250 ml. Pas dus gerust aan jouw noden aan. Gedroogde kruiden koop ik o.a. bij Pit & Pit.

kruidenthee-zware-maag

Ingrediënten

  • Kamille (bloemhoofdjes) 30 g
  • Pepermunt (blad) 20 g
  • Citroenmelisse (blad) 20 g
  • Zwart bes (blad) 20 g
  • Anijszaad (vruchtjes) 10 g

Bereiding

  • Stap 1

    Weeg de gedroogde kruiden af en meng ze goed door elkaar in een mengkom.
  • Stap 2

    Bepaal hoeveel kruidentheetjes je wil zetten. De overschot kan je in een bokaal bewaren voor later.
  • Stap 3

    Gebruik 1 eetlepel kruiden per tas van 250 ml.
  • Stap 4

    Voor 1 tas kruidenthee breng je 250 ml water aan de kook. Van zodra het kookt, haal je het van het vuur of stop je de waterkoker.
  • Stap 5

    Overgiet 1 eetlepel kruiden met de 250 ml water.
  • Stap 6

    Laat 5 min afgedekt trekken.
  • Stap 7

    Zeef alles goed, de kruiden wil je uit de kruidenthee
  • Stap 8

    Schenk uit en geniet!
Trefwoorden:

Over Lieve Groentjes

Met Lieve Groentjes willen we ons reisverhaal vertellen. Maar misschien ook wel dat van jou. De zoektocht naar een gezond, gebalanceerd, duurzaam en leutig leven waar groenten en moestuinieren een centrale rol spelen.

Lees meer over Lieve Groentjes

Volg ons